Popust dobrodošlice uz promo kod DODATNIH10% na CEO asortiman.
Samo online!

Računarske komponente

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 133

Set Ascending Direction
Page
po strani

Napravite sami svoju konfiguraciju i prilagodite je sopstvenim potrebama u zavisnosti od budžeta kojim raspolažete, sa raznovrsnim izborom računarskih komponenti. U ponudi su procesori, grafičke karte, hard diskovi, matične ploče, RAM memorije, rezači, mrežne karte kućišta i ostali artikli po povoljnim cenama.

Uz malo truda možete sklopiti sasvim pristojan i povoljan računar sa kojim ćete moći nesmetano da surfujete internetom, odgledate poneki film ili obavljate osnovne kancelarijske zadatke. Pri izboru matične ploče, potrebno je da obratite pažnju i da je dobro uklopite sa procesorom i memorijom. Ne možete pogrešiti ako odaberete neki od popularnijih brendova matičnih ploča poput Gigabyte ili Asus matičnih ploča. Čipset je glavni deo matične ploče, on određuje koji procesor i memorija se koristi uz matičnu ploču, koji je kvalitet zvuka itd. Primarna prednost računarskog procesora je brzo izračunavanje matematičkih podataka. Procesor, koji se još naziva "mozak" računara takođe je poznat i kao CPU (Central Processing Unit).

Izbor hard diska uveliko zavisi od toga koliko podataka želite da skladištite na njemu. Tu su naravno tradicionalni hard diskovi, ali sada postoji i nova opcija: SSD ili solid-state drive diskovi.

Ako ste gejmer i neophodna vam je grafička kartica koja će ispuniti vaša očekivanja, kod nas ćete naći sve što vam je potrebno. Grafičke karte srednje klase zadovoljiće prosečne korisnike, a osim što su jeftinije, tihe su i imaju iste konekcije kao i skuplje karte i podržavaju skoro sve igre. Međutim, ako ste zahtevan gejmer trebaće vam definitivno jača grafička karta za koju ćete morati da dodate koji dinar.

U zavisnosti od sastavljene konfiguracije neophodno je uzeti adekvatno napajanje i komponente vašeg novog računara smestiti u adekvatno kućište sa odgovarajućom ventilacijom. Treba napomenuti da je bolji slučaj kada je napajanje na dnu, a ventilacija na vrhu.

© Win Win 2024. Sva prava zadržana