Popust dobrodošlice uz promo kod DODATNIH10% na CEO asortiman.
Samo online!

SSD

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 38

Set Ascending Direction
Page
po strani

Izaberi odgovarajući SSD za brži rad tvog računara 

Ukoliko želiš da svom kompjuteru ili laptopu omogućiš da radi brže i kontinuirano bez smetnji, definitivno bi trebalo da ga nadogradiš jednim dobrim SSD hard diskom. 

Prednosti korišćenja SSD-a (Solid State Drive) nisu samo brzina, nesmetan rad već i mogućnost skladištenja velike količine podataka. 

Ali kako odabrati SSD i sve njegove prednosti iskoristiti na adekvatan način? 

Povezivanje SSD hard diskova – ključno pri odabiru! 

Kada kupuješ SSD, važno je da obratiš pažnju na način povezivanja. Ukoliko tvoj laptop ima PCI-e slot na matičnoj ploči gde se SSD direktno povezuje, biraćeš SSD sa PCI-e povezivanjem. 

U slučajevima ako tvoj računar ima povezivanje putem SATA kabla, biraj SSD koji podržava SATA povezivanje. 

Kapaciteti SSD hard diskova za različite potrebe 

Nakon odabira načina povezivanja, možeš da se fokusiraš na izbor odgovarajućeg kapaciteta SSD-a, a danas ti je na raspolaganju veliki izbor modela. 

Najzastupljeniji su SSD-ovi kapaciteta 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB, ali se mogu naći čak i oni od 4 TB. Za dnevne zadatke biće ti dovoljan SSD od 512 GB, dok ukoliko igraš igrice, baviš se grafičkim dizajnom ili animacijom izaberi neki jači model, kao što su oni od 2 TB pa naviše. 

Koje su sve prednosti SSD-a? 

1.      Brzina – Bez obzira da li koristiš laptop ili desktop računar za posao, školu ili zabavu, dodatna brzina nikad nije na odmet jer može uticati da nešto obaviš i pre roka.  

Na primer, tradicionalni SSD-ovi mogu da kopiraju datoteke brzinom od 500 MB/s, za povezivanje obično koriste SATA kabl, dok savremeniji SSD-ovi koji se povezuju putem PCI-e slota mogu da dostignu brzinu i do 3500 MB/s. 

Sa SSD-om ćeš moći i da podigneš sistem za manje od jednog minuta. 

2.     Trajnost – za SSD je karakteristično da nema pokretne delove i da je otporan na udarce. Verovatno je da će sačuvati tvoje podatke sigurnim čak i ako ti laptop slučajno ispadne iz torbe ili nehotice sklizne sa radnog stola. Pouzdani su čak i u ekstremnim okruženjima sa visokim ili niskim temperaturama. 

3.     Oblik – Klasični SSD-ovi su smešteni u kutiju veličine 2,5 inča pošto su prvenstveno zbog dimenzija predviđeni za instalaciju na laptopovima. A kako laptopovi i tableti postaju sve manji, sve je više adaptacija SSD hard diskova u pogledu dimenzija. Ovu adaptaciju možeš zapaziti kod PCI-e SSD-ova koji vizuelno liče na RAM memoriju. 

4.    Energetska efikasnost – tokom svog rada SSD ne zahteva puno energije, što produžava vek trajanja baterije tvog laptopa omogućavajući ti da duže radiš bez punjača. 

5.    Nečujni su – Za razliku od klasičnih hard diskova koji mogu da emituju određen nivo buke, SSD ne pravi buku. Jedini zvuk koji ćeš možda čuti jeste zujanje ventilatora koji se može uočiti prilikom obavljanja intenzivnijih zadataka. 

Nakon svih navedenih informacija o prednostima korišćenja SSD diskova, ne zaboravi da je pre same kupovine važno da prvo pogledaš način povezivanja zbog kompatibilnosti, a nakon toga ustanoviš koji kapacitet SSD-a ti je zaista potreban. 

Kada su u pitanju brendovi, na raspolaganju su ti Kingston, Samsung, Patriot, Adata, SanDisk, Verbatim i mnogi drugi proizvođači brzih i pouzdanih SSD hard diskova. 

Pogledaj našu celokupnu ponudu već sada, izaberi najbolji SSD i zakorači u brzi računarski svet! 

© Win Win 2024. Sva prava zadržana