Popust dobrodošlice uz promo kod DODATNIH10% na CEO asortiman.
Samo online!

Pegle za kosu

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 54

Set Ascending Direction
Page
po strani

U našem asortimanu očekuju vas Rowenta, Philips, Babyliss, Gorenje, Remington i mnoge druge pegle za kosu uz koje ćete izgledati kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

U nastavku pročitajte par smernica koje će vam pomoći da odaberete savršen model za sebe.

Kako da odaberem pravu presu za svoju kosu?

Kako biste odabrali pravi model za sebe važno je da obratite pažnju na:

Materijal od koga su izrađene ploče

Postoji više materijala koji se koriste za izradu ploča za prese za kosu, ali vrhunski materijali koji će učiniti vašu kosu glatkom i sjajnom su keramika i titanijum. Mogu se koristiti kao osnovni materijali od kojih su izrađene ploče ili u formi premaza, kada se nanose preko drugih materijala kako bi poboljšali kvalitet i performanse uređaja.

Keramička pegla za kosu je odličan izbor jer je keramika pouzdan materijal koji sjajno sprovodi toplotu, omogućava ravnomerno ispravljanje i smanjuje oštećenja kose.

Sjajan izbor je i pegla za kosu od titanijuma. Titanijum je materijal koji se ravnomereno zagreva, minimizuje oštećenja kose i omogućava da postignete savršeno ravnu kosu sa nižim temperaturama. Takođe, lakši je od keramike, pa će pegla sa titanijumskim pločama biti lakša za rukovanje.

Danas na tržištu postoje različiti modeli čije su ploče napravljene kombinacijom ova dva ili jednog od ovih materijala u kombinaciji sa nekim drugim materijalima ili dodacima.

Temperaturu koju presa postiže

Pojedini modeli nemaju mogućnost podešavanja željene temperature. Međutim, postoje i uređaji na kojima možete odabrati temperaturu na kojoj želite da stilizujete svoju kosu.

Zavisno od modela, pegle za kosu uglavnom imaju opseg od 150° C do 230° C, a neke dostižu i više. Preporučena temperatura za peglanje je oko 185° C, ali imajte na umu da nije svaka kosa ista. Svakako je važno ne izlagati kosu previsokim temperaturama, ali i višestruko prelaženje preko kose na nižoj temperaturi može je oštetiti. Važno je da prilagodite podešavanja svojoj kosi i da primenite odgovarajuće preparate koji će je zaštititi.

Mogućnost podešavanja temperature, posebno na digitalnom displeju, daće vam više kontrole i sprečiti nepotrebno oštećenje kose. Takođe, određeni modeli imaju opciju zaključavanja koja će sprečiti da slučajno promenite temperaturu tokom stilizovanja.

Ukoliko vam je kosa suva, farbana ili sklonija oštećenjima izbegavajte visoke temperature. Uz dobru presu i na nižim temperaturama sjajni rezultati neće izostati.

Dodatne opcije koje će vam omogućiti da lako i jednostavno napravite savršenu frizuru

Poludragi kamen turmalin sjajan je dodatak koji će pružiti vrhunsku negu vašoj kosi. Pegle za kosu sa turmalinom uglavnom imaju keramičke ploče premazane ovim poludragim kamenom koji je sjajan provodnik toplote, za još bolje rezultate.

Takođe, pronaći ćete i pegle za kosu sa keratinom ili negujućim uljima koji će vašoj kosi pružiti negu i dodatan sjaj.

Osim keratina i negujućih ulja, sjajan primer dodataka je presa za kosu sa jonima. Generator ispušta negativne jone koji utiču na smanjenje naelektrisanja za savršeno glatku i sjajnu kosu. Takođe, joni utiču na sušenje kose iznutra, smanjujući količinu toplote koja je potrebna za ispravljanje i time štite kosu od oštećenja.

Sjajna opcija koja štedi vreme i olakšava oblikovanje kose su i posebne pegle za kosu koje se mogu upotrebljavati i na vlažnoj kosi. Zahvaljujući posebnim mehanizmima ispuštanja pare, ovi modeli savršen su izbor ukoliko vam je kosa gusta ili jednostavno nemate vremena da je u potpunosti osušite pre nego što počnete da je stilizujete.

Dimenzije ploča kako biste odabrali model koji vam najviše odgovara

Važno je da pravilno odaberete odgovarajuće dimenzije prese za kosu u skladu sa svojim potrebama kako biste sredili kosu uz manje truda i skratili vreme koje je potrebno za savršenu frizuru.

Ukoliko imate dugu i gustu kosu, opredelite se za model sa širokim pločama koja će vam omogućiti da lakše i brže pređete preko svakog pramena. Ukoliko vam je kosa pak tanka i kratka, ovo možda nije najbolja opcija jer se može dogoditi da preko određenih delova kose nepotrebno prelazite više puta.

Jedna od sjajnih opcija ovog uređaja za stilizovanje jeste što, osim ravne i glatke kose, možete dobiti i predivne lokne ili talase. Sve što je potrebno je malo veštine i odgovarajući oblik koji omogućava da lokne ispadnu baš kako treba. Ukoliko vam je potrebna savršena presa za lokne oble, uske ploče su pravi izbor. Uže ploče su preciznije, tako da su dobar izbor ukoliko vam je važno da prilikom ispravljanja zahvatite kosu što bliže korenu.

© Win Win 2024. Sva prava zadržana